Fiskemetoder i Lillebælt

Fiskemetode: 

Rødspætter, skrubber, isinger samt pighvar:

Det bedste forfang til fladfisk er et krogsæt med atraktorer så som perler, spinneblade m.m. med kroge i en god kvalitet og altid spidse, krogene agnes med f.eks. børsteorm, sandorm, sildestrimler, rejer m.m.

Fiskeri efter fladfisk egner sig godt ombord på en båd, der driver afsted med strøm og vind, så får man affisket et stort område.

Ligger båden stille på vandet, kastes agnen væk fra båden, lad agnen synke til bunds, hvorefter indspindingen kan begynde, indspind et par meter af gangen, hvorefter der holdes en kort pause, attraktorene samt agnen er med til at lokke fisken, når der er kontakt med en fisk, så vent et øjeblik med at give modhug.

Husk at tjekke om der er agn på krogene, en tom krog fanger ingenting.

Til dette fiskeri er et fastspolehjul (spinnehjul) nok det bedste, det kan også bruges til at fange makrel, sild samt hornfisk.

Fiskemetode: Makrel, sild, hornfisk

Fangst af makrel, sild samt hornfisk, som lever i de frie vandmasser, altså ikke ved bunden, fiskes med dertil hørende forfang, altså makrelforfang, sildeforfang og hornfiskeforfang (silkekrogen) monteret med en kastepirk.

Makrel, hornfisk og sild fanges når sæsonen er til det.

Omkring og under Den Gamle Lillebæltsbro samt den Ny Lillebæltsbro kan der fanges flere arter, f.eks. torsk, skrubber, ising, rødspætter, sild, makrel, hornfisk samt ulke, der fanges også af og til havørred, vi har fanget en på 60 cm.

I de varme perioder medbringer skibet is til nedkøling af fangsten samt drikkevarer.

Hvis du fanger noget, kan du rense fisken ombord, skal du have hjælp til det, renser skipper det gerne, jeg har poser til fisken.

Link: Sæson, Mindstemål og Fredning